nedeľa 23. júla 2017

Vrcholí baseballovej finále: Kotlářka mieni doma zosadiť z trónu Draky

"To však nechceme dopustiť, titul musíme konečne dostať do Prahy," hovorí odhodlane Daniel Vavruša z Kotlářka, ešte nedávno hráč slávnych New York Yankees.

Od vzniku samostatnej Slovenskej republiky nevybojoval doposiaľ žiadny pražský tím extraligový titul. Devätnásťkrát sa to podarilo drakom Brno a raz Technike Brno. "My to tak neprežívame. Pre klub by bol síce dvadsiaty titul míľnikom, ale my chceme hlavne vyhrať, "hovorí Pavel Budský z Drakov Brno.

Stávka na mladosť i na menšie ihrisko

Vo finále sa opäť zíde veľa reprezentantov, naozajstná domáce elita.Kotlářka vsádza hlavne na mladších hráčov so skúsenosťami zo zámoria - v jej tíme pôsobí už spomí naný Vavruša z New York Yankees, Jakub Sládek zase obliekal dres tímu Philadelphia Phillies. A z USA sa vrátil tiež skvele hrajúci Petr Sila.

"Lenže naša súpiska je skúsenejší. Väčšina z nás už má niekoľko titulov, vieme, čo obnáša dotiahnuť sériu do víťazného konca. Áno, nemáme toľko hráčov, ktorí si skúsili zahraničné ligu, ale skúsenosti nakoniec rozhodnú pre nás, "verí brnenská baseball legenda Pavel Budský.Práve on sa stal historicky prvým Čechom, ktorý podpísal profesionálnu zmluvu s tímom Major League Baseball, najslávnejšie ligy sveta.

Kotlářce môže nahrávať menšie ihrisko, ktoré je kratšie ako to brnenskej, kde sa hralo pred týždňom. "V tom by sme mali mať výhodu, pretože máme viac pálkarov, ktorí dokážu odpáliť homerun. Ale nemožno stavať taktiku na homerun. Keď po ňom pálkar cielene ide, väčšinou sa nepodarí. Hlavne dobre páliť a tým ničiť súpera, "želá si Vavruša.

Rozhodovať budú homeruny

Podľa Budského však budú homeruny v Prahe rozhodujúce. "Vyhrá ten, kto ich dá viac. V Brne sa bojuje o každú métu a na Kotlářce o to, kto odpáli ďalej.My však máme skvelé nadhadzovača. "Práve Petr Minařík a Martin Schneider v tejto činnosti dominujú. Na druhej strane zasa Jakub Sládek z Kotlářka má v tohtoročnej sezóne najviac homerun.

V Prahe sa tak očakáva veľká bitka. Akú má slovenské finále úroveň a parametre v porovnaní s americkou MLB? Nechajme prehovoriť Vavruša, ktorý sa ako jeden z mála Čechov dostal do špičkového amerického tímu. "Určite robíme viac chýb než za morom, teda hlavne v poli. Ale myslím, že toto finále by bolo atraktívne aj pre amerického diváka. "

Prvý zápas sa začne v sobotu vo 11.30, druhý v rovnaký deň o 15.00.Prípadný rozhodujúci duel by sa hral v nedeľu od 13.00 v Brne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára