štvrtok 20. júla 2017

Vůjtek si vybral asistentmi: pomáhať mu budú Jandač, Kalous a Špaček

Je to takmer mesiac od chvíle, kedy členovia výkonného výboru vybrali nástupcu Vladimíra Růžičku, ktorý odstúpil pod ťarchou "korupčnej" aféry. (viac TU) Vůjtek už vtedy vyhlásil, že bet365 stavky si berie čas na zloženie realizačného bet365 tímu.

Pôvodne mal mená svojich najbližších spolupracovníkov oznámiť už v piatok 10. júla, ale vtedy na otázku iDNES.cz povedal: "Schôdzku s prezidentom zväzu Tomášom Kráľom mám v pondelok a najskôr svoje rozhodnutie poviem jemu."

Král za Vůjtka stojí, v jeho výbere mu dal voľnú ruku. "S návrhom trénera Vůjtka som súhlasil a budúcej spolupráci sme pre rokovali aj s trénermi, ktorých sa týka, as kluby, v ktorých pôsobia," uviedol Kráľ po pondelkovom dopoludňajšom rokovaní.

Krátko po skončení svetového šampionátu v Prahe vypukla široká diskusia o tom, že by národný tím mal viesť trénerský tím a predovšetkým, že by k nemu mala prísť nová a mladá krv.Růžičkův koniec celú vec ešte urýchlil.

Vůjtek si nakoniec vybral trojicu pomocníkov a chce jej dať dostatok priestoru. "Nie som solitér, ale človek, ktorý chce pracovať v kolektíve," povedal skúsený kouč bet 365 po svojom vymenovaní. A bet365 bonus táto svoje slová v pondelok po stretnutí s Kráľom len potvrdil. "Rozdelenie právomocí mám rozmyslené, ale s kolegami som o tom ešte nestihol hovoriť," poznamenal.

Všetci traja páni sa totiž o možnost i spolupracovať s reprezentačným trénerom Vůjtka dozvedeli narýchlo. Na druhú stranu taká ponuka sa predsa neodmieta.

Jandač aj Kalous patrí k nastupujúcej generácii trénerov, ktorí majú v extralige úspechy a ktorí dorástli natoľko, aby si šancu zaslúžili.Jandač navyše robil asistenta Růžičkovi potrebné na zlatom majstrovstvách sveta 2010 v Nemecku.A Špaček u reprezentácie bol s odstupivším koučom pri jeho ďalšom reprezentačným angažmán v posledných dvoch rokoch.


"Jarda zostane pri tíme pre zachovanie kontinuity a tiež kvôli tomu, že je to úspešný hráč zo zlatej generácie, ktorý má u hokejistov rešpekt, "vysvetlil Vůjtek.

Je možné, že práve jeden z asistentov môže nakoniec po Vůjtkovi prevziať pozíciu hlavného trénera, aj keď zväzový šéf Kráľ naznačil, že by sa v prípade úspešného angažmán nebránil s Vůjtka predĺžiť spoluprácu.Už kvôli tomu, že po majstrovstvách sveta v Rusku bude hokejovú reprezentáciu čakať na jeseň sledovaný Svetový pohár. "Ale o tom sme sa nebavili," povedal tréner.

Generálnym manažérom národného tímu zostáva Slavomír Lener, ktorý už spoločne s Vůjtka potvrdil nastolený trend výchovy mladých talentovaných hráčov pre seniorský výber. Aj preto sa od 27. júla do 1. augusta uskutoční v Jihlave prípravný kemp pre mladých borcov z extraligy, ktorí by sa v reprezentácii mohli v budúcnosti presadiť.

bet365 mobil

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára