piatok 21. júla 2017

Z And k žltému dresu? Som tu a vo forme, hlása kolumbijský drobek

Vyrazte na Mount Teide, vyhasnutý vulkán na Tenerife, a nie je vylúčené, že na jeho svahoch stretnete polovicu pelotónu Tour de France, ako tam drví svaly v krutých dávkach vysokohorskej prípravy. Len jeden muž sa do dočasného centra cyklistiky nevydáva a to preto, že to nepotrebuje.

Kolumbijský drobek mal to šťastie, že sa narodil a žije v rovnakej výške, aké dosahuje táto obľúbená tréningová destinácia.Namiesto toho sa Quintana po krátkej a úspešné európske misiu, počas ktorej vyhral Tirreno-Adriatico, štvrtý bol v Baskicku a ôsmy na Romandii, vrátil domov do Kolumbie a pod štítmi Ánd budoval to, na čom makali jeho súperi na Tenerife.

"To je výhoda nás Kolumbijčanov: bývame v nadmorskej výške a nemusíme kvôli trénin gu tráviť niekde more času ďaleko od rodiny, ktorá sa už tak počas roka musí kvôli nám veľa obetovať," vysvetlil 25-ročný borec. "Viem, čo musím robiť, a som zodpovedný. Okolo môjho domu sú výborné cesty, tak prečo jazdiť niekam inam. "

Quintana by sa v júli mohol stať prvým šampiónom Tour pôvodom z Latinskej Ameriky.Ale akokoľvek zodpovedná jeho príprava bola, on napriek tomu nálepku veľkého favorita odmietal.

"Mali by sme mať na pamäti, že Contador vyhral Tour trikrát, Nibali vyhral tri Grand Tours a Froome je šampiónom Tour z roku 2013," hovoril líder stajne Movistar pri mediálnym dnu v Bogote. "Takže v porovnaní s nimi som tým, kto toho vyhral najmenej."

Vlani obliekol ružový dres Gira, na Tour 2013 bol druhý a mnohí ho vidia ako hlavný eso do bitky o maillot jaune. Casovek je na trati Tour minimum, hôr v poslednom týždni naopak mraky a Quintana by mohli písať novú kapitolu kolumbijskej c yklistiky.Teda ak prežije tvrdý prvý týždeň bez ujmy.

"Som v dobrej forme, mám dobrú váhu," uistil. "Viem, že po tom všetkom tréningu, ktorý som urobil, môžem ísť na Tour s pokojom."

Vlani ho na Tour nepustili a manažér Unzue to vysvetľoval tým, že kolumbijského mladíka chce ušetriť obrieho tlaku a namiesto toho ho poslal učiť sa na Giro, ktoré vyhral.Skúsenejší a silnejší Quintana sa však do Francúzska tento rok vráti a Tour tento rok, zdá sa, pripravila trasu pre neho, pre explozívneho vrchára.

Už pri svojej jarnej ceste do Európy vyrazil Quintana omrknúť rozhodujúce etapy, ohmatala si kocky a potom tiež pretekal v niektorých klasikách, aby zistil, aké je nabehnúť na mačacie hlavy v plnej rýchlosti. "Prvý týždeň bude náročný," kývol. "Ale najťažšie etapa bude tá na Alpe d'Huez."

Od štvrtka bude malý Kolumbijčan spolu s Contadorom šliapať po Route du Sud, ktorú pred tr omi rokmi vyhral, ​​aby zase do nôh dostal závodnej rýchlosť.A 4. júla sa z Utrechtu rozbehne Tour de France. "Vzrušuje ma myšlienka, že by som mohol v Paríži stať sa žltým dresom."


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára